Educatio 2012

 2012.01.21. 18:51

Elmentem a 12. alkalommal megrendezett Educatio kiállításra. A Papp László sportaréna méreteire szükség volt, hisz rengetegen látogattak el a rendezvényre. Magam miatt is mentem, lévén érettségi, nyelvvizsga és -remélhetőleg- egyetem előtt állok. Viszont az Apple két standnál is jelen volt.

Az X-Adminnál, akik csak Apple-lel foglalkoztak, és a Szinvanetnél, ahol egy 27 colos iMac-re volt kötve az iPad. Mind két helyen tisztában votlak a tegnapi (iBooks 2 és Author) bejelentéssel, de az utóbbinál ki is lehetett Őket próbálni. Ajánlom mindenkinek, aki teheti, hogy nyomogassa. Nagyon bejött nekem. Visszatérve a kiállításra, fél évet jósolnak a magyarországi elterjedésnek. Ennyi kell ahhoz, hogy mind a tankönyvkiadók, mind az iskolák, mind a tanulók körében elterjedjen az iPad-es oktatás. Ezt Farkas Pál, a Szinfanet vezetője mondta.

A blog indulásakor, majd' egy éve, 5 évet adtam annak, hogy elterjedjen. Nagyon örülnék ennek a fél évnek, de tartom magam az 5-1=4 évhez. Ez nem amerika. Ott tesztprogram alatt 2000 iPad-et "osztogattak" például New Yorkban, s ennek eredményeképp mára 1,9 millió tanuló használ iPad-et a sulipadban. Eszméletlen számok ezek, s remélem, hogy minnél hamarabb tudok majd az itteni helyzetről is ilyen bődületes adatokkal szolgálni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulipad.blog.hu/api/trackback/id/tr603594189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása