iSchool Inititative

 2011.02.21. 18:52

Képzeljük el az iskolát papír, toll és füzetek nélkül. Akármennyire valószínűtlennek hangzik, nem árt tudnunk, hogy egy egyetemi csapat szerint ez az irreális elképzelés az oktatás jövője. Sőt! Ez már jelenleg is működik, és ezt az iPad-nek és az iSchool Inititative-nak köszönhetjük.

 Mi ez?

Az egész egy YouTube videóval kezdődött. A Georgia Iskolába járó Travis Allen elindított egy forradalmat a videójával, melynek az iSchool Inititive nevet adta (Magyarra fordítva E-Iskola kezdeményezés lehetne szerintem - a fordító). A hagyományos tanításban és oktatási technikákban csalódva felvázolta a jövő oktatási rendszerét; a digitális tanulást.

 

"Én egy iPad-et, és csak egy iPad-et használok az összes órámhoz" mondta Alan. 2 évvel később már az egyetemen folytatta jövőképének (ami a jelenné vált) a terjesztését. „Küldetésünk, hogy inspiráljunk a tanulókat és az, hogy vizsgáljuk, hogy hogyan változik át tartósan a digitális tanulás az informatika korában.” Allen és az iSchool csapat - teljes egészébe a főiskolai hallgatók – előadásokat tartanak tanulóknak, tanároknak és a szülőknek. Itt demonstrálják az oktatási lehetőségeket jelenlegi eszközökkel és a programokkal. És Ők teljes körű támogatást élveznek!

Barack Obama ezt mondta: "Szükségünk van élen járni az oktatásban, az innovációban és az építészetben" Allen erre azt mondta, hogy ,,Amerika csak akkor emelkedik a csúcsra az oktatási rendszerben, ha mi elfogadjuk segítségül a technológiát.” A mozgalom már rettenetesen híres lett, bejárt olyan TV-ket is, mint NBC vagy CNN. Egyes iskolák, mint például Tennessee Web iskola diákjai igénylik hogy legyen tábla PC az iskolában. Az iskola ezt mondta: „Mi azt akarjuk, hogy idővel ez helyettesítse a tankönyveket.”
Azt mondja el az iSchool team, hogy az óvodátó
l a főiskoláig megváltozik az oktatás, a tanárok és a diákok.

 

Forrás: http://www.cbs19.tv/Global/story.asp?S=14056381&config=H264

iSchool Inititative honlapja (még több videóval): https://www.ischoolinitiative.com

(Fordította: Máté és Torda)

 

 

Címkék: amerika ipad ischool

A bejegyzés trackback címe:

https://sulipad.blog.hu/api/trackback/id/tr442677701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malachi 2011.02.22. 00:13:45

Máté és Torda= google translate?

(jójó, csak viccvolt. persze, hogy nem gtranslate, az nem adna ki ilyen szörnyűséget.)

sulipad 2011.02.22. 06:55:12

@Malachi: miért szörnyűség? még kezdő vagyunk, de pár napon belül jön még egy ilyen fordítás.

Malachi 2011.02.22. 07:19:03

@sulipad: semmi gáz, csak alapvető hiba: igyekezzetek inkább magyarul helyesen fogalmazni. hiába érted, mit olvasol angolul, ha a fordításod recseg-ropog, magyartalan, akkor az nem sokat ér. az utolsó bekezdést pl. teljesen át lehetne fogalmazni. választékosan, magyarul. a jelentést megtartva. Barack Obama után.

sulipad 2011.02.22. 14:28:27

köszi, a jövőben erre figyelni fogok! Cserébe belemész abba, hogy ha lesz még ilyen magyartalanság, akkor szólsz?
süti beállítások módosítása